top of page

דמיון מודרך

דמיון מודרך היא שיטה רבת עצמה ליצירת שינויים ולשיפור איכות החיים 

קארן סילאין, הנני, שקיעה בים, דמיון מודרך, רייקי, קורס טארות, טארות

במשך החיים אנו חווים חוויות רבות, חלקן משמחות וחלקן פוגעות ומכאיבות. כדי שנוכל להמשיך הלאה, חלק מהמטען הרגשי הקשור לחוויות אלו, מודחק ללא מודע שלנו. בחלק מהמקרים זהו דבר חיוני, אך בחלק מהמקרים, נדרש להשקעה רבה של אנרגיה על מנת לשמור את הדחקה הזו – מה שמשאיר אותנו תשושים וחסרי חיות, ושמשפיע רבות על הWELL BEING שלנו.

אחת השיטות היעילות להשתחרר או להקל על השפעותיהם של חוויות אלו – כגון: פחדים, חרדות, חוסר בטחון, חוסר יכולת להחליט או לפעול, כעסים, שחזור מצבים טראומטיים שוב ושוב, מתחים ודאגות, היא על ידי הפעלת הדמיון.

 

מחקרים רבים מראים כי המוח אינו מבדיל בין דמיון למציאות מבחינת התופעות הנוירולוגיות, לדוגמא: כאשר אנחנו מדמיינים אירוע מרגיע, הגוף שלנו נרגע בדיוק באותו אופן שבו היה נרגע אילו היינו פיזית חווים את אתה חוויה במציאות.  כשאנו מדמיינים תפוז עסיסי בפה, אנחנו מרירים כאילו יש לנו תפוז אמיתי בתוך הפה. הגוף שלנו מפריש את אותם חומרים כימיים המשרים בנו תחושות עונג (או כאב), בין אם החוויה היא אמיתית או בדמיון בלבד.

 

לכן, שיטות בדמיון המודרך נעשו גם מאד נפוצות בהשפעה על מצבים בריאותיים כמו למשל עבודה עם חולי סרטן אשר חיזקו את המערכת החיסונית שלהם על ידי כך שדימינו כיצד התאים הלבנים מתרבים או יורדים או נלחמים בתאים הסרטניים. גם ככלי עזר להורדת לחיץ דם, שיקום לאחר מחלות לב, הרזיה, שינוי שיטות אכילה וכו'.

 

ידוע כי רוב האמונות שלנו על העולם נוצרו לפני גיל 5. בגיל 5 השפה הוורבאלית לא מפותחת די וכל חוויה רגשית שמורה במוח כתמונה. (עם פרשנות ורבלית של ילד בן 5).

למוח תכונות נפלאות של קטלוג וזה מאוד עוזר לנו כאשר אנו באים לפתור בעיות – למשל לפתוח דלת כי הרי ברגע שהמוח מקטלג את הדלת כדלת – הוא מעלה תמונה של הדלת הראשונה שהכרנו ומתוך החיבור שנוצר אז (למידה) – מביא את הפרדיגמות – המודל או השיטה לפתרון בעיה -  ודרכו אנו מוצאים את הפתרון פתיחת הדלת.

כל עוד מדובר בדלת – הכל בסדר. אך דמיינו לעצמכם שאתם ניצבים מול מריבה עם בן הזוג כאשר מה שעומד לנגד עיניכן הפנימיות, זו תמונה שצרובה במוחו של ילד בן 5 שדרך התמונה הזו, אתם חווים את המריבה, מרגישים אותה, מפרשים אותה,  וגם מוצאים את הפתרון לה....

כי כך בעצם, אנו חווים את העולם – דרך הפילטרים של אותם חוויות מגילאים מעצבים.

בעזרת הדמיון המודרך, אנו מנסים לתת אלטרנטיבות לתמונות הראשוניות האלו, להרחיב אפשרויות של פרשנות, ובכך גם להרגיש אחרת – ולנהוג אחרת, מתוך מקום הרבה יותר מודע. פחות אותומט.

 

הלימוד והטיפול בדמיון מודרך הנו חזק, עוצמתי ומתמשך.

התלמיד מקבל כלים לטיפול עצמי ואינו מפתח תלות במטפל/מורה.

למעשה הטיפול בדמיון מודרך אינו מסתיים בטיפול בבעיות ה"בוערות" בלבד ומקנה יתרונות נוספים רבים ומגוונים שכולם מאוד מעצימים.

 

קורס דמיון מודרך:

בסדנא זו, נבין איך אמונות ישנות משפיעות אלינו וכמה אנרגיה אנו מבזבזים על דברים שביכולתנו או שלא ביכולתנו, לשנות. 

מצבנו הנפשי משפיע רבות על המצב הגופני שלנו וכן, תרגול דמיון מודרך יכול להועיל לנו גם מבחינה בריאותית. נחווה סוגים שונים של דמיון מודרך – הרגעה, יצירת שמחה ושינוי אמונות.

 

  • אפשר מול אי אפשר: הפילטר דרכו אנו חווים את העולם.

  • נשימה – חיבור לנשמה, לנוכחות ולאיפשור. פתיחת מרכזי אנרגיה

  • התמקדות ועצירה בעזרת הדמיון

  • מי מכיר את הילד הפנימי - מה חוסם את זרימת היצירתיות וחיבור לשמחה

  • פתרון קונפליקטים: איך אני בוחר? עבודה עם חלקים

  • האני האידיאלי שלי: המסכות שאנו עוטרים

  • חסימות רגשיות – אפוא אני מאבד אנרגיה בחיי.

  • יצירת מציאות – מה אני רוצה וממה אני פוחד

  • לקבל, לתת ולהקשיב

  • מדיטציות אקטיביות

ועוד....

 5 מפגשים של שעתיים כל אחד

bottom of page